Top 10 byer i Frankrig

Kør selv ferie i Frankrig? Så anbefaler vi følgende 10 byer:

Paris
Paris behøver vist ikke nogen yderligere præsentation.
Du skal være opmærksom på, at netop Paris er en af europas dyreste byer at opholde sig i som turist.

Biarritz
Biarritz er en stor by i det sydvestlige Frankrig, som har meget mere at tillyde end de flotte gamle bygninger, som byen er mest kendt for. I dag er Biarritz en sammensmeltning af 6 km lange sandstrande, golfaner og rigtig gode muligheder forr sports aktiviteter. Surfere kommer fra hele verden for, at nyde de dejlige strande og høje bølger. Der afholdes bla. surf festivaller i Juli, hvor store internationale konkurrencer løber af stablen.

Brittany
Brittany, en by i det nordvestlige Frankrig mellem den engelske kanal og Biscay havn.
Byen har Frankrigs længeste kystlinje som kan opleves til fods, på hest eller cykel. Der er lufthavn og færgehavn i yen.

La Rochelle
La Rochelleligger i det sydvestlige Frankrig. Byen er mest kendt for den gamle havn og byder på pubs, golf og casino. Der er specielt highspeed tog, motorvej og lufthavn  til byen.

Cote d\'Azur
Byen som oftest kaldes "Den Franske Riviera" Cote d\'Azure er beliggende ved den sydøstlige kystlinje af Frankrig. Den sørste by er Nice, som har sin helt egen lufthavn. Herudover fidner du naturligvis ogsa Cannes, Monaco, og Saint Tropez. Området er velbesøgt af velhavende sejlinteresserede fra hele verden, specielt berømhheder indenfor film -og musikindustrien.
En tur på havnen, er en fantastisk oplevelse. Aldrig vil du opleve så mange flotte motorbåde og skibe på et sted. 

Dordogne
Dordogne, ligger i syd vest af Aquitaine området mellem Loire Vally og Pyrineerne.
Byen er kendt for sine 1.500 slotte og naturligvis Dordogne floden . Der er mulighed fot at overnatte i hyggelige hytter tær ved floden.

Loire Valley
Kendt som Frankrigs have. Loire Valley finder du midt i landet og området byder på finde restauranter, vinslotte, slotte, catedraler, flot arkitektur og mulighed for sight seeing ture. 

Normandiet
Normandiet ligger ved dent nordvestlige franske kyst langt den engelske kanal og er del af fransk og engelsk suverenitet.  Her er masser af historie i Normandiet, hvor 2 verdenskrig og vikingerne har sat deres historiske præg. Der er 3,5 millioner indbyggere i området, som også er kendt for god ost og naturligvis vine.

Pyrineerne
Pyrineerne er en række af bjerge , som ligger me,,em Frankrig og Spanien samt Andorra. De er kendte for bjergene, som bjergbestigere har kæmpet mod i mange hundrede år og cyklisterne i dag bekømper iunder Tour de Franche. Om vinteren forvandles stedet til et fantastisk skisports område.

Val d\'Isere
Val d\'Isere ligger i det østlige Frankrig tæt på den Italienske grænse. Der er et lavt indbyggertal på omrking 1.700 mennesker, som om vinteren vokser sig ti foldigt. Der blev afholdt winter olympic games i 1992 og Alpine World ski championships i 2009. Om sommeren kommer cykelrytterne fra Tour de france også forbi.Kør selv ferie i Frankrig